Ik zoek informatie en steun voor mantelzorgers

Algemeen - Bibliotheek West Brabant Geheugenhuis

Het Geheugenhuis is een uitnodigende en laagdrempelige informatie- en ontmoetingsplek binnen de bibliotheek met diverse (activerings)materialen en aansprekende programmering rondom 'het brein'. Het is een fijne plek voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met geheugenproblemen of dementie om kennis op te doen, te praten met lotgenoten of ervaringen te delen.

E-mailadres
info@bibliotheekwb.nl

Telefoonnummer
0165 55 20 80

Algemeen - Dementienetwerk West-Brabant

Bent u op zoek naar informatie en advies voor mantelzorgers van mensen met dementie? Dementienetwerk West-Brabant organiseert cursussen en bijeenkomsten over dementie voor mantelzorgers en vrijwilligers. Kijk op de website voor de agenda.

Telefoonnummer
06 58 99 36 17

Algemeen - Mantelzorg Brabantse Wal

Mantelzorg Brabantse Wal is een samenwerking van steunpunten: Mantelzorg Bergen op Zoom Mantelzorg Woensdrecht Mantelzorg Steenbergen Mantelzorg Brabantse Wal is er voor u als mantelzorger. Mantelzorgers ontlenen plezier en eigenwaarde aan het zorgen voor een ander maar het kan ook te zwaar worden. Anderen in uw omgeving zien dat vaak niet. Met al uw vragen maar ook voor een luisterend oor kunt u bij ons terecht voor: Informatie en advies Emotionele steun Educatieve ondersteuning Directe praktische zorg Respijtzorg

Algemeen - MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die belangeloos zorgt voor een naaste. Zij zetten zich met hart en hoofd in voor alle mantelzorgers in Nederland en behartigen hun belangen. Samen met bijna 400 aangesloten organisaties bieden ze informatie, advies en steun aan mantelzorgers. U kunt MantelzorgNL ook bellen als u vragen heeft of uw verhaal kwijt wilt.

Telefoonnummer
030 760 60 55

Bergen op Zoom - Bibliotheek West-Brabant

Hulp bij school, studie, werk, internet en de Nederlandse taal. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur.

Bezoekadres
Kortemeestraat 17
4611 TK Bergen op Zoom

E-mailadres
info@bibliotheekwb.nl

Telefoonnummer
0165 55 20 80

Het Odensehuis

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis bij Ontmoetingscentrum de Korenaere. Waar iedereen die met geheugenklachten en dementie te maken heeft welkom is: mensen met (beginnende) dementie, partner, familie en andere naasten, buren, buurtbewoners. Een diagnose, indicatie of doorverwijzing is niet nodig. Deelname is gratis. Wel betaalt u voor uw consumpties en soms een bijdrage voor een activiteit.

Bezoekadres
Korenmarkt 7
4611 RD Bergen op Zoom

E-mailadres
odensehuis@svwboz.nl

Woensdrecht - Bibliotheek Hoogerheide

Hulp bij school, studie, werk, internet en de Nederlandse taal.

Bezoekadres
Huijbergseweg 3A
4631 GC Hoogerheide

E-mailadres
info@bibliotheekwb.nl

Telefoonnummer
0165 55 20 80

DementieOnline