Ontmoetingswinkel nu Sociaal Hulpcentrum Steenbergen

etenbrengen

Sinds het begin van deze Corona crisis is Rian Liefhebber, eigenaresse van de Ontmoetingswinkel in de Kaaistraat te Steenbergen, betrokken bij verschillende initiatieven. Om verwarring te voorkomen dat de winkel dicht is, heeft zij deze initiatieven samen gebracht in de naam Sociaal Hulpcentrum Steenbergen afgekort SHS. Telefonisch bereikbaar via 0167-785891.

Vanaf woensdag 8 april is het Soep initiatief gestart. Vrijwilligers van SHS en jongerenwerkers van Wijzijn Steenbergen brengen iedere woensdag soep thuis bij bewoners, in alle kernen van de gemeente, die zich hebben aangemeld voor Sociale Hulp. Dat iemand deze hulp nodig heeft kan verschillende redenen hebben. Een oudere man die de deur niet uit kan vanwege zijn zieke vrouw, een alleenstaande die om een praatje verlegen zit of een gezin dat door minder inkomen moeilijker rond kan komen.

In navolging van het Soepproject in Bergen op Zoom worden ook hier afspraken gemaakt met restaurants en ondernemers om met ingrediënten die veelal geschonken worden, verse soep te maken voor mensen die zich hebben aangemeld bij Sociaal Hulpcentrum Steenbergen (SHS)

Alle produkten komen van lokale boeren en ondernemers. Omdat sommige vers produkten niet in de soep komen, worden er ook een beperkt aantal boodschappenpakketjes gemaakt. De verdeling hiervan gebeurd door de organisatie.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de ontmoetingswinkel www.de-ontmoetingswinkel.nl of Facebook de ontmoetingswinkel Steenbergen.

Wil je je aanmelden dan kun je bellen naar 0167-785891 of via Wijzijn Steenbergen 0167-750850.